Read Time:3 Minute, 27 Second

Optimizare (on-page) pentru un magazin online

0 0

Online-ul romanesc e plin de magazine online. Cu toata acestea, utilizatorii obisnuiti cunosc doar cateva astfel de magazine. Rolul principal in obtinerea de noi clienti il au motoarele de cautare, un magazin online bine optimizat va avea vizitatori targetati si, implicit, clienti noi in mod constant.

Pe o piata aproape plina, un magazin online care sa aduca profit nu e o treaba chiar atat de usoara. Cei care detin astfel de magazine trebuie sa investeasca timp si bani in campanii de promovare. Pentru ca o campanie de optimizare SEO aduce cele mai multe vanzari pe termen lung, este aproape obligatoriu ca magazinele online sa fie cat mai prietenoase cu motoarele de cautare, cat mai SEO friendly.

Indiferent de cat de mare e un magazin online, acesta trebuie sa contina cati mai multi dintre factorii SEO de mai jos:

Numele domeniului

Cand vine vorba de alegerea unui nume de domeniu potrivit, cel mai bine ar fi sa alegi unul pe care il poti transforma usor intr-un brand. Mai multe informatii legate de alegerea domeniului gasesti aici: Ce impact are numele domeniului asupra SEO?

Gazduirea

Gazduirea unui magazin online este importanta din punct de vedere SEO. Domeniile care expira peste o perioada nu foarte mare de timp nu obtin increderea motoarelor de cautare. Alege un pachet de gazduire pe termen lung si o extensie a domeniului care sa coincida cu limba pe care clientii acestuia o vorbesc. Spre exemplu, pentru un magazin care se adreseaza romanilor, alege extensia .ro, pentru unul care se adreseaza bulgarilor, alege .bg.

Adresele URL

Adresele URL ale paginilor trebuie sa fie statice si sa contina cuvinte cheie. Motoarele de cautare se folosesc de URL-ul unei pagini pentru a decide ce contine pagina respectiva.

Sitemap-ul

Sitemap-ul are un rol foarte important in indexarea unui site si contine o lista cu toate paginile care vrei sa fie indexate. Este cea mai simpla metoda prin care poti sa oferi motoarelor de cautare informatii despre site-ul tau.

Fisierul Robots.txt

Cu ajutorul acestui fisier poti stabili cu usurinta ce fisiere sau directoare sa nu fie indexate de motoarele de cautare.

Validare W3c

Validatorull W3c iti verifica site-ul si iti arata toate erorile pe care acesta le are. Un site cu putine erori va fi mult mai usor de indexat decat unul care contine multe erori.

Google Webmasters Tools (GWT)

Intrumentele Google pentru webmasteri sunt unelte gratuite care te ajuta sa aflii erorile de accesare ale site-ului tau.

Viteza site-ului

Viteza site-ului este reprezentata de timpul in care site-ul se deschide. Este foarte important ca paginile sa se deschida cat mai repede. Acest lucru ajuta atat motoarele de cautare, cat si utilizatorii. Poti imbunatati viteza renuntand la JavaScript-uri, flah-uri, imagini etc.

Meta tag-uri

Meta tag-urile sunt o parte importanta a unui site ce ofera informatii motoarelor de cautare dar si utilizatorilor. Alegerea meta tag-urilor nu este chiar usoara, acestea trebuie sa fie utile pentru motoarele de cautare si atractive pentru utilizatori.

Tag-uri de titlu

Tag-urile de titlu sunt foarte importante pentru un site. Ele ajuta la structurarea paginilor si ofera o informatie in plus despre continutul acestora. Folosind aceste tag-uri, motoarele de cautare vor intelege mai bine continutul site-ului si il vor pozitiona mai bine.

Tag-ul Alt pentru imagini

Toate site-urile contin imagini. Tag-ul “Alt” ofera motoarelor de cautare un text alternativ pentru imagini.

Continut-ul

Continutul este foarte important. Motoarele de cautare se folosesc de tag-uri si de continut pentru a decide cand o pagina este potrivita pentru afisare.

Butoanele de Share

Pentru magazinele online in special, aparitia butoanelor de Share pe retelele sociale este foarte importanta. Locul acestor butoane este foarte important, ele nu trebuie sa-l incurce pe vizitator si in acelasi timp trebuie sa fie vizibile si usor de accesat.

In concluzie, pentru a optimiza un magazin online trebuie sa tii cont de aproape aceiasi factori ca la un site obisnuit. Este recomandat sa nu omiti niciunul dintre acesti factori, impreuna ei te vor ajuta sa obtii pozitii mai bune in paginile cu rezultate.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post Se merita sa facem backlink-uri pentru site?
Next post Ce inseamna SEO?