Se merita sa facem backlink-uri pentru site?
Read Time:1 Minute, 8 Second

Se merita sa facem backlink-uri pentru site?

0 0

Am fost tacuti in ultima vreme, deoarce lucram la o noua unealta seo pentru clientii nostrii. Analizand site-urile competitorilor am observat un trend destul de rau: nu multi se gandesc la cat de bune sunt backlink-urile provenite de la anumite site-uri.

Ce ilustram in imaginea de mai sus ar fi o simpla schema de distribuire a link-urilor, mai exact a link juice-ului. Uneori chiar nu are rost sa pierzi timp si sa creezi backlink-uri.

Daca ar fi sa consideram ca toate paginile ar avea un link juice constant, el ar fi distribuit in fiecare link din site atat intern cat si extern. Un link nofollow va distribui mai putin link juice sau deloc, variaza in functie de motorul de cautare.

Cu putina matematica putem sa ne facem mai usor intelesi.

Nu are rost sa punem backlink-uri intr-un site ce are mai mult de 100 de link-uri. Matematic, link-ul respectiv ar obtine 1% din link juice-ul paginii, iar daca este si nofollow chiar mai putin de atat. Link-ul ar fi eficient doar daca pagina respectiva are pagerank si/sau autoritate mare.

In concluzie e bine sa verificam pagina unde vrem sa construim backlink-uri, deoarece uneori un link dintr-o pagina fara pagerank si/sau fara o autoritate prea mare poate dauna in loc sa ajute.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post Vremea in Grecia
Next post Optimizare (on-page) pentru un magazin online