Read Time:5 Minute, 14 Second

REVIEW Nikon D5500

0 0

Iata ca Nikon nu se dezminte nici anul acesta si scoate pe banda rulanta obiective dar si DSLR-uri, fie ele entry level sau din gama profesionista. Astazi va prezint acest DSLR Nikon D5500, unul din cele mai noi modele, ce urmeaza sa se lanseze si pe piata din Romania.  Poate unul dintre cele mai performate entry level-uri aparute, ce se prezinta si la un pret bunicel comparativ cu ceea ce stie sa faca. De altfel, pot afirma cu tarie ca m-am simtit mereu atras de gama 5000 a celor de la Nikon, intrucat s-au dovedit chiar de la primul model ca fiind deosebit de fiabile si utile celor ce-si doresc sa invete fotografie insa si celor ce-si doresc sa-si imortalizeze amintirile si calatoriile in mod profesionist.

Nikon D5500 incorporeaza un senzor APS-C care e capabil sa capteze imagini de 24 de Mpx. In concluzie, cei ce-si doresc imaginile printate pe formate mari, pot face asta fara probleme, pentru ca cei 24 de Mpx pot suporta acest lucru. Cu toate astea, pentru ca efectul printului de mari dimensiuni sa fie total, recomand din suflet ca imaginea, atunci cand este post-procesata, sa fie salvata in format tif si cu o rezolutie de peste 500 de dots / inch (in cazul in care ati ajuns sa folositi programe de editare foto, veti sti exact despre ce vorbesc).

Cu toate ca vorbim despre un senzor de tip crop, intermediar ca si calitate, el avand o rata de 1.5 ca si factor de crop propriu-zis, Nikon D5500 este acea camera de care s-ar putea sa te indragostesti, in cazul in care nu esti extraordinar de pretentios atunci cand vine vorba despre fotografia de peisaj, unde, un senzor  FX (full frame), isi va face mult mai bine treaba. Chiar daca pentru fotografiile de peisaj, nu este cea mai buna alegere, D5500 este o alegere ideala la buget acceptabil pentru amatorii de concerte fara acreditare, tocmai datorita ecranului rabatabil ce ofera  mobilitate atunci cand cineva mai inalt decat tine se afla in fata ta la concert. Astfel, cu ajutorul ecranului rabatabil de tip LCD cu o diagonala de 3.2, tactil, vei reusi sa fotografiezi si sa filmezi fara sa folosesti modul liveview sau sa te uiti prin vizor, reusind in acelasi timp sa incadrezi perfect. In sprijinul acestui avantaj vin si cele 39 de puncte de focus cu 9 puncte de tip cruce plasati strategic in centru. Astfel, la acel concert unde esti plasat in spate, nu numai ca ai posibilitatea de a rabata ecranul pentru a incadra perfect, insa poti chiar si focaliza corespunzator indiferent in ce parte a viitoare fotografii se afla subiectul vizat.

Ceea ce-am observat la Nikon D5500 este ca ofera o deosebita calitate a imaginii indiferent in ce conditii am fotografia. Cu toate astea, trebuie sa tinem cont de un lucru: camera nu va face fotografii singura, oricat de performanta ar fi, si ar fi de indicat sa nu dam vina pe camera daca modul Auto nu-si face treaba cum trebuie, mod pe care nu-l recomand in cazul niciunei camere de tip DSLR. Cei pasionati de modul Auto ar putea, foarte bine, sa se foloseasca de un smartphone intuitiv. Modul Auto a lui D5500, este, intr-adevar intuitiv si el, insa nu trebuie sa ne bazam pe electronica pentru ca in cazul acesta, numele de single lense reflex devine degeaba.

Celor pasionati de tehnologie dusa la extrem, le spun ca pe langa acel ecran tactil extrem de util, Nikon D5500 mai are si WiFi, astfel, cablul de date sau introducerea cardului de memorie in card reader ori direct in laptop renunta a mai fi singurele metode de partajare a fotografiilor. Prin WiFi se pot partaja chiar direct pe smartphone. Exista o motadalitate simpla de a folosi WiFi-ul pe telefon, si nume se descarca aplicatia Wireless Mobile Utility, compatibila atat cu utilizatorii de Android cat si cu cei de iOS, deci, disponibila in mod gratuit in ambele magazine virtuale.

Ceea ce m-a impresionat in mod deosebit la camera foto DSLR Nikon D5500 este felul cum se muleaza pe degete. Da, pot spune ca aceasta camera se muleaza pe degetele tale si nu invers, daca este posibil asa ceva. Este destul de subtire si de light la atingere, atingand (fara obiectiv atasat) 470 gr. Ea vine la pachet cu obiectivul de kit cel clasic, 18-55 mm VR, AF-s, construit special pentru DX (factor de crop 1.5) ce nu ingreuneaza prea mult acest body. Si, pentru ca tot am ajuns la capitolul obiectiv atasat de body, desi 18-55, nu este cea mai stralucita varian

ta, el este un obiectiv apreciat prea putin, el avand capacitate destul de mare in raport cu constructia sa, dar si cu pretul cu care intra pe piata, ajutand prin reductia vibratiei la o mai buna fotografiere a subiectului. Daca nu avem pretentii sporite in ceea ce priveste obiectivul atasat de Nikonul nostru D5500, putem oricand sa-l consideram o extensie a camerei. Nu e absolut nicio problema ca nu vorbim de valori ale diafragmei comparabile cu cele ale unei lentile de fixe, de tipul 1.8 sau chiar 1.4, sau una a lentilor tele de tip lux ce se invart in jurul a 2.8. De ce? Pentru ca atunci cand vorbim despre valori ISO extinse pana la 25600, putem sa consideram ca avem problemele pe trei sferturi rezolvate. Acelasi lucru se aplica si in cazul filmuletelor care, apropo, au capacitatea de a fi realizate in format FULL HD, fiind deosebit de cursive, inregistrate la 50 sau chiar 60 p.

Cam acestea ar fi punctele forte ale noului D5500. De altfel, fara diferente notabile fata de fratele sau mai mare, Nikon D5300, insa, chiar si asa o camera viabila si demna de luat in calcul. De retinut este ca aceasta camera nu are motor de focus, ceea ce-ar putea sa va dea un pic de batai de cap atunci cand folositi obiective manuale din clasa G, fiind nevoie de focalizare strict manuala.

Cateva caracteristici interesante: urmarire 3D, rafala de 5fps, diferite moduri presetate de fotografiere speciale pentru incepatori, AF dinamic de tip 3D, ISO extins de pana la 25600, iesire video HDMI, intervalometru.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post Istanbul de Ramadan
Next post iPhone 7 – specificatii si designul viitorului telefon de la Apple