Read Time:2 Minute, 53 Second

Televizoarele smart – nelipsite din casele romanilor!

0 0

In zilele noastre, televizoarele smart sunt unele dintre cele mai cautate si mai apreciate produse si in comert nici nu prea mai exista televizoare care sa nu aiba mentiunea de „ smart tv ”. Practic acestea sunt televizoarele noii generatii, care au tehnologii de varf si duc televizoarele simple la un cu totul alt nivel!

Ce sunt de fapt televizoarele smart?

 Definita cea mai simpla si cea mai concisa, ar fi urmatoarea: un  televizor smart ( in traducere televizor inteligent ) – este un produs care imbina functiile si caracteristicile clasice ale unui televizor simplu, cu functia de conectare la internet, prin diverse modalitati.

Functiile si dispozitivele unui smart tv sunt:

– media playere digitale;

– blu-ray;

– console pentru jocuri video;

– iesiri externe USB sau HDD;

– conectare cu alte dispozitive ( ca de exemplu telefon, laptop, tableta, aparat foto etc. ) prin wi-fi sau Bluetooth.

Criterii ce stabilesc pretul unui televizor smart

Dimensiunea televizorului: cu cat acesta are un ecran cu o diagonala mai mare, cu atat va fi mai scump!

Firma producatoare: firmele de top scot mereu ceva nou pe piata in materie de televizoare; practic, cu cat brand-ul este mai cunoscut, cu atat televizoarele vor fi mai scumpe.

Functii si caracteristici: cu cat televizorul smart are mai multe functii si mai multe caracteristici, cu atat variaza si pretul. Orice functie in plus, fata de cele standard din fabrica, va mai ridica pretul putin!

Rezolutia: acest lucru se refera la calitatea imaginii, un factor extrem de important al unui televizor. Cele care au tehnologia 4K sunt de o calitate superioara iar efectul vizual este extraordinar de bun!

Ce aplicatii poate avea un televizor smart?

Dupa cum am mentionat anterior, un televizor smart are numeroase functii si caracteristici ce nu se regasesc la televizoarele clasice:

– browser-ul care permite navigarea pe internet, direct de pe televizor;

– aplicatii media si social-media precum: Youtube, Facebook, Twitter, Google Maps, Skype, Accuweather si multe altele;

– realizarea de videoconferinte prin intermediul Skype-ului, daca televizorul este dotat cu o camera video incorporata;

– acces direct la posturile tv si de radio online;

– servicii de streaming;

– conexiune wi-fi deja integrata si recunoastere vocala;

– fotografii si video pe internet ( pe scurt continut multimedia ), prin intermediul canalelor tv prin satelit si prin cablu.

Puteti viziona poze, filmulete, seriale, filme, retele de socializare ori starea vremii direct pe ecranul smart tv-ului. Totodata puteti asculta online muzica de pe Youtube si puteti sa va bucurati de videoclipurile preferate.

De ce prefera oamenii un televizor smart?

Avantajul de baza si cel mai important al unui televizor smart este exact faptul ca se poate conecta cu usurinta la internet, iar posibilitatile utilizarii televizorului sunt nelimitate!

Legaturile/iesirile conexe ale televizorului smart ofera posibilitatea ca numeroase alte dispozitive, sa fie conectate la acesta.

Vizionarea unui film sau a unui serial este cu mult imbunatatita pentru ca ecranul televizorului este de obicei mult mai mare decat cel al unui laptop sau al unui pc.

Totodata, puteti accesa continutul suplimentar al televizorului ( ca de exemplu alte functii sau caracteristici ale imaginii ) chiar in timpul vizionarii unui film sau serial.

De asemenea, exista o categorie de televizoare smart mai performante, care permit sa va bucurati de tehnologia 3D chiar in propria locuinta, desi aceste modele sunt inca destul de costisitoare.

Exista unele televizoare smart care pot fi folosite exact ca un pc – cu ajutorul unei tastaturi spre exemplu, puteti utiliza televizorul la fel de bine ca pc-ul si puteti lucra prin intermediul acestuia, fara probleme!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post Batman va fi interpretat de actorul Robert Pattinson
Next post Patru dintre cele mai bantuite locuri din lume!