Read Time:3 Minute, 16 Second

Ce ar trebui sa stie turistii straini despre Romania

0 0

12 lucruri pe care le știați despre România

1. România are unul dintre cele mai fericite cimitire de pe pământ. Într-un mic sat din județul Maramureș, lângă granița ucraineană, cimitirul vesel (Cimitirul Vesel) nu este doar un loc unic de înmormântare, ci și un muzeu în aer liber și un atracție turistică în sine. Proiectat în 1940 de către sculptorul local Stan Stan Patras, cimitirul vesel al lui Sapanta se remarcă prin crucile sale colorate de lemn, sculptate în stejar și pictate cu scene de viața decedatului. În plus, fiecare piatră funerară prezintă un poem plin de vrăjmășie care descrie viața persoanei și felul în care a murit.

2. Inventatorii români au schimbat lumea. România a dat naștere unor oameni de știință și ingineri extraordinari, dintre care majoritatea au schimbat de fapt lumea. Printre acestea se numără: Nicolae Constantin Paulescu – descoperitor de insulină; Eugen Pavel – inventator al Hyper CD-ROM; Aurel Persu – primul inginer și designer de mașini pentru a construi o mașină cu roțile din interiorul liniei sale aerodinamice; Petrache Poenaru – inventator al stiloului; Emil Racovita – fondator al biospeleologiei (studiul organismelor care trăiesc în peșteri); Anastase Dragomir – inventator al scaunului parasutat, o versiune timpurie a scaunului de ejecție de astăzi.
Mai mult, inginerii români au contribuit cu succes la istoria zborului. Henri Coanda, Traian Vuia și Aurel Vlaicu – au jucat cu toții un rol important ca pionieri în aerodinamică și aviație.

3. Româna este singura limbă romană în Europa de Est
Majoritatea oamenilor cred că limba română este foarte asemănătoare cu cea vorbită în Rusia sau în alte țări slave, însă în realitate, limba română este o limbă romană strâns legată de italiană, franceză, spaniolă, catalană și portugheză.

4. România are 7 Patrimoniu Mondial UNESCO
Acestea includ: Bisericile Moldovei; Cetatea Dacică a Munților Orastie; Centrul Istoric din Sighișoara; Manastirea Horezu; satele cu biserici fortificate din Transilvania; Bisericile de lemn din Maramures; Delta Dunării.

5. România este cea mai bogată țară din lume în resursele de aur

6. România se mândrește cu cea mai mare clădire administrativă din lume
Construit de fostul dictator român – Nicolae Ceaușescu, Palatul Parlamentului din București – cunoscut și sub denumirea de Casa Poporului – este cea mai mare, cea mai grea și cea mai scumpă clădire administrativă civilă de pe planetă.

7. Moneda națională a României este Leu

8. România are cea mai bine conservată Delta din Europa
Deși este cel de-al doilea mare deltă fluvial din Europa după Delta Volga (Rusia / Kazahstan) din Depresiunea Caspică, Delta Dunării din România este cea mai bine conservată pe continent. Are nu mai puțin de 23 de ecosisteme naturale, oferind o varietate uimitoare de floră și faună unică.

9. Cea mai mare populație de urși bruni din Europa trăiește în România

10. Statuia lui Decebalus, cea mai mare sculptură rock din Europa
Undeva de-a lungul Dunării, lângă orășelul Orsova, în sud-vestul României, se află o sculptură de rocă de 55 de m înălțime care îl descrie pe Decebalus, ultimul rege al Daciei. Monumentul poate fi atins numai cu barca.

11. Singurul Muzeu de Aur din Europa
De asemenea, cunoscută sub numele de Colecția Mineralogică Brad, Muzeul de Aur din orașul mic Brad din România este singurul de acest gen din Europa. Fondată acum 100 de ani, galeria conține o colecție minunată de peste 2000 de bucăți de aur adunate aici din întreaga lume. Punctul culminant al muzeului este, totuși, aurul nativ care este afișat exact așa cum se găsește în minele munților români. Piesele sunt atât de unice și spectaculoase, încât valoarea lor nu mai depinde de greutate. De exemplu, un articol de șarpe de șapte zecimi dintr-un gram de aur a fost evaluat la 3 milioane EUR.

12. Primul oraș aprins de lămpi electrice de stradă în Europa continentală
Timișoara, una dintre cele mai frumoase și vibrante metropole românești, a fost primul oraș continental european care a fost aprins de lămpi electrice de stradă, înapoi în 1884.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post Nucile pentru dulceață sunt numai bune de cules
Next post MacBook Pro 15 Retina