Read Time:1 Minute, 6 Second

Nucile pentru dulceață sunt numai bune de cules

0 0

Fructele nucului pot fi deja culese pentru dulceață. Au ajuns la dimensiunile suficiente și timp de încă două săptămâni pot fi recoltate pentru delicatesele din cămară.

În județul Bistrița- Năsăud nu sunt înregistrate suprafețe importante cu plantații de nuc, însă crește în flora spontană cam peste tot. Cel mai ușor poate fi accesibil pe marginea șoselelor, unde a fost plantat pentru a preveni erodarea solului și pentru protecție împotriva viscolului. De asemenea, în oricare parte de județ veți merge la plimbare, imposibil să nu găsiți un nuc sau doi de unde să puteți recolta suficient pentru o porție de dulceță.

Iată și cantitățile necesare:

– 100-120 nuci verzi mici – 1 kg. de zahar – 1 lamaie – 3 cani de apa (1 cana=250 ml.) – 2 plicuri zahar vanilinat

Mod de preparare: Nucile de dimensiuni mai mari se curăță de coajă și se pun imediat într-un vas cu apă rece. Protejați-vă măinile cu mănuși chirurgicale, altfel riscați să nu le mai recunoașteți din cauza culorii maronii, ce apoi cu greu va ieși din piele.

Timp de 24 de ore lăsați nucile în vasul cu apă(acoperite cu o farfurie care să le preseze sub nivelul apei) și o schimbați de 2-3 ori. Detaliat puteți găsi modul de preparare aici http://www.laurasava.ro/2009/06/10/dulceata-de-nuci-verzi/

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post Vezi ce parcuri poti vizita in Londra
Next post Ce ar trebui sa stie turistii straini despre Romania