Cum protejezi displayul si restul laptopului de accidente
Read Time:3 Minute, 2 Second

Cum protejezi displayul si restul laptopului de accidente

0 0

Evitati accidentele inainte ca acestea sa se intample. Protejarea hardware-ului laptopului este, de obicei, o chestiune de precautie. Este posibil sa evitati cele mai frecvente accidente daca efectuati urmatorii pasi:

  • Tineti laptopul departe de mancare si bautura.
  • Utilizati laptopul in conditii de siguranta (de exemplu, departe de apa, la temperaturi extreme si asa mai departe).
  • Asezati laptopul departe de  accesul copiilor si a animalelor de companie.

Un display laptop (https://www.onlaptop.ro/display-laptop) de buna calitate va rezista mult inclusiv la socuri insa este bine sa iti protejezi foarte bine laptopul. Recomandarea noastra este sa iei in calcul sfaturile de mai jos.

Cumparati o husa de laptop. Daca sunteti foarte predispus la accidente, avand o husa buna pentru laptop il va impiedica sa fie deteriorat din cauza cazaturilor sau a scurgerilor atunci cand este oprit.

De asemenea, ar fi bine sa investiti intr-o husa specifica laptopului (sau rucsac cu un compartiment special pentru acest dispozitiv) daca calatoriti frecvent. Atunci cand vrei sa stii cum sa protejezi displayul laptopului primul lucru este sa tii cont de husa de protectie.

Protejati bateria. Din pacate, bateriile din fabrica ce vin montate pe laptopuri au de obicei o durata de viata limitata, si in general nu vor functiona timpul estimat de producator. Durata de viata a bateriei scade de fiecare data cand o incarcati, asa ca ganditi-va sa aveti laptopul conectat la cablul de alimentare pana cand este esential sa utilizati bateria.


Utilizati laptopul in conditii ideale.
 Cand utilizati laptopul, oferiti-i cele mai bune conditii posibile prin urmatoarele masuri:

  • Asigurati-va ca mainile sunt curate inainte de a utiliza laptopul.
  • Asezati-l pe o suprafata curata, fara praf.
  • Asigurati-va ca laptopul este bine ventilat, pentru aceasta, asigurati-va ca fantele de ventilatie nu sunt obstructionate.
  • Pastrati-va mediul la o temperatura neutra.
  • Utilizati un dezumidificator daca vremea este foarte umeda.


Curatati-va laptopul frecvent.
 Luand cateva minute pentru a curata praful, murdaria, si alte impuritati din interiorul laptopul, aceasta actiune va face o mare diferenta in durata de viata a laptopului. Concentrati-va pe urmatoarele:

  • tastatura
  • fantele de ventilatie
  • ecran

Cand conectati dispozitive periferice, faceti acest lucru cu grija. Acestea sunt dispozitive care se conecteaza la laptop, cum ar fi stick-uri USB sau accesorii, cabluri pentru casti sau microfon, adaptoare si chiar cabluri de alimentare. Multe dintre aceste elemente au un port sau un loc specific in care intra, deci acordati atentie formei si dimensiunii conectorului inainte de a-l conecta la portul respectiv.

Nu lasa laptopul intr-o masina.  Interiorul masinii se poate incalzi foarte tare, caz in care va deteriora laptopu. De asemenea, un laptop lasat in masina poate deveni o tinta pentru hoti.

Nu puneti obiecte deasupra laptopului. Procedand astfel ecranul laptopului poate suferi o presiune prea mare, caz in care se va sparge. Cand spunem sa nu puneti nimic pe laptop ne referim la telefoane mobile, carti, vase si haine, sau la orice alt obiect.
Nu lasati laptopul nepornit mult timp. Dupa ce lasati laptopul mult timp nepornit puteti descoperi ca acesta merge mai greu. Pentru a remedia aceasta problema opriti laptopul complet pentru 15 minute si porniti-l din nou.

Tineti laptopul de baza si ridicati-l. Daca ridicati laptopul numai de  ecran, ati putea distruge ecranul si balamalele care il prind de laptop. Ecranul se poate zgaria sau se poate desprinde cu totul daca ridicati laptopul tinand doar de el.

Unul dintre motivele pentru care ecranul computerului ajunge intotdeauna plin de pete, indiferent cat de atent esti, este pentru ca de fiecare data cand inchizi laptopul, acesta este in contact cu taste care au grasime, murdarie si praf.

Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post Klass Coating System – Producator de top de profile din PVC pentru ferestre si usi
Next post Scurta incursiune in istoria ferestrelor din PVC cu geam termopan