Coltare curbate sau in forma de L? Avantaje si dezavantaje
Read Time:2 Minute, 39 Second

Coltare curbate sau in forma de L? Avantaje si dezavantaje

0 0

Daca ai ales coltarul ca fiind cel mai potrivit pentru livingul tau va trebui sa alegi si ce fel de forma sa aiba, sa fie unul curbat sau in forma de L?

Deja ti-am ingreunat si mai mult situatia. Nu iti face griji, mai departe iti vom prezenta cateva dintre avantajele si dezavantajele acestora, pentru a putea lua o decizie cat mai usor.

Coltarul in forma de L

Acesta a luat nastere inca din epoca victoriana, prin alipirea a doua sau mai multe canapele, formand astfel mai mult spatiu pentru asezat. In zilele noastre este foarte popular si ideal pentru familiile numeroase, regasindu-se in diferite modele, culori si dimensiuni.

Avantaje

Sunt adaptabile datorita optiunii de rearanjare a pieselor componente, in cazul coltarelor modulare, si iti usureaza sarcina de a crea un aspect coerent in incapere. Folosesc eficient spatiul din colt sau pot fi trase spre mijlocul unui plan deschis pentru a separa zona de socializare de cea de luat masa.

Sunt ideale pentru relaxare, latura mai lunga fiind aproape la fel de ispititoare precum un pat de o singura persoana.

Coltarele extensibile se pot transforma usor intr-un pat de doua persoane, oferind spatiu suplimentar pentru oaspetii care raman peste noapte.

Sunt economice, pentru ca, de obicei, un coltar in forma de L ofera suficiente locuri de asezat, nemaifiind necesare fotoliile. Poti adauga totusi in decor un fotoliu sau un scaun accent, pentru coltul confortabil de citit.

Dezavantaje

Daca nu alegi modelul de coltar cu atentie si tinand seama de proportiile camerei tale de zi, e posibil sa ocupi o mare parte din spatiu si sa aglomerezi atmosfera.

De asemenea, intr-o camera mica vei putea intampina dificultati in aranjarea celorlalte piese de mobilier in jurul coltarului.
Este mai degraba potrivit in incaperile amenajate intr-un stil informal, modern contemporan, industrial sau minimalist. O camera formala presupune combinatia clasica de canapea si fotolii.

Poate fi destul de greu si dificil de mutat, iar daca te muti in alta locuinta, exista riscul ca un coltar in forma de L pe dreapta sa nu se potriveasca in noul living care are ferestre sau usi exact pe peretele de-a lungul caruia s-ar potrivi latura lunga a piesei de mobilier.

Coltarul curbat

In ultimii ani, coltarele curbate au intrat tot mai mult in atentia designerilor de interior si concureaza direct cu modelele clasice. Liniile mai blande si aspectul inedit atrag imediat atentia si fac atmosfera mai primitoare.

Avantaje

Pe un coltar curbat fiecare loc ofera acelasi nivel de confort si nimeni nu este „exilat” in capatul celei mai lungi laturi a piesei de mobilier.

Intr-o incapere in care exista un covor circular, un semineu semirotund sau arcade genul acesta de coltar se poate integra foarte usor, fiind definit foarte repede ca punctul principal de atractie al incaperii.

Dezavantaje

Spre deosebire de un coltar dreptunghiular, cel curbat nu iti ofera acelasi confort daca vrei sa te intinzi, iar masurarea lui este mult mai dificila.

Ambele coltare, curbat sau in forma de L, sunt optiuni foarte bune insa tine cont intotdeauna de necesitatile tale si ale familiei, de personalitatea ta, dar si de particularitatile livingului tau pentru a putea face alegerea corecta.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Black Friday Previous post Black Friday – Cele mai așteptate reduceri ale anului vin și la Glasspandoor
Next post Cum alegi fetele de perna decorative in functie de designul interior al casei tale?