Cum alegi salteaua de pat – Sfaturi si Recomandari
Read Time:11 Minute, 41 Second

Cum alegi salteaua de pat – Sfaturi si Recomandari

0 0

Somnul odihnitor ne asigura ca a doua zi vom avea un tonus bun si suficienta energie pentru a face tot ce ne propunem sa facem. Dar pentru a ne bucura de confort maxim in timpul somnului, trebuie sa dormim pe cea mai buna saltea. Dupa cum probabil ati ghicit, in acest articol, vom vorbi despre saltele. Cu sau fara arc, cu latex sau spuma cu memorie, tare sau moale, cu sau fara proprietati speciale?

Exista atat de multe modele si atat de multe varietati incat alegerea saltelei potrivite poate fi o operatie dificila pentru majoritatea dintre noi. Asadar, pentru a va ajuta, ne-am gandit sa va oferim un mini-ghid cu principalele criterii pe care ar trebui sa le luati in considerare atunci cand decideti sa cumparati o saltea sau sa va inlocuiti vechea saltea cu una noua.

Afla din randurile de mai jos ce trebuie sa iei in considerare atunci cand alegi o saltea, cum sa alegi cea mai buna saltea si care este cea mai buna saltea pentru tine!

De ce sa schimbi salteaua?

Salteaua pe care dormi este mai importanta decat ai putea crede, avand in vedere ca petrecem o treime din timp dormind sau odihnindu-ne in pat. Asa ca nu il selectati din mers sub nicio circumstanta. Gandeste-te ca de asta depinde calitatea somnului tau, precum si sanatatea ta. Desigur, stii cat de greu poate fi dupa un somn prost: te trezesti obosit, esti morocanos cu toata lumea, nu te poti concentra la birou si, cel mai important, ai niste dureri de spate oribile.
Asadar, inainte de a merge la cumparaturi, trebuie sa faci cercetari pentru a determina care este cea mai buna saltea pentru tine. Daca nu aveti timp pentru o cercetare amanuntita, consultati un expert in domeniu. Pe langa faptul ca va raspunde la toate intrebarile si preocuparile, va va oferi cele mai bune sfaturi in functie de nevoile si preferintele dumneavoastra.

Inainte de a afla despre criteriile de selectie pentru cea mai buna saltea, trebuie sa stiti ca, potrivit expertilor, o saltea de buna calitate ar trebui inlocuita la fiecare 6-8 ani. De ce? In primul rand, pentru ca in timp, fara utilizarea unui protector de saltea igienizat in mod regulat, o saltea poate acumula umezeala, murdarie si praf in interior, creand un mediu favorabil pentru acarieni, bacterii si multe altele. Microorganisme – Microorganisme care va pot dauna sanatatii.

In al doilea rand, pentru ca elementele care fac salteaua au o durata de viata limitata. De exemplu, dupa cativa ani, buretele va imbatrani, isi va pierde elasticitatea si ciobirea, nu va mai oferi suportul necesar, iar daca calitatea arcului nu este foarte buna, se va slabi si el. Asa ca inlocuirea unei saltele dupa cativa ani de utilizare nu este un lux, ci o necesitate daca iti pasa de sanatatea si confortul tau. Dar sa revenim la cativa factori care trebuie luati in considerare atunci cand cumparati cea mai buna saltea care se potriveste perfect cerintelor dvs.

Criterii de luat in considerare inainte de a alege o saltea

Daca vrei sa alegi cea mai buna saltea, este important sa iei in considerare aspecte importante precum bugetul, dimensiunea saltelei, cat de ferma este, calitatea materialelor, unde dormi, temperatura pe care vrei sa o mentina si alte considerente Detaliile tale importante.

Bugetul disponibil

Cand vine vorba de bugetul pentru salteaua potrivita, sfatul nostru este sa nu faci compromisuri la calitate! Chiar daca sunteti uimit de numeroasele oferte low-cost din magazinul de arhive, ganditi-va de doua ori inainte de a profita de ele. De cele mai multe ori, preturile mici ascund produse de calitate discutabila, care nu doar ca vor rezista timpului, dar nu va vor oferi confortul de care aveti nevoie. In plus, astfel de „afaceri” va pot „imbogati” si problemele de sanatate, precum durerile de spate sau de umar, deformarile coloanei vertebrale si alte boli.

Dimensiunea corecta

Salteaua pe care o cumperi trebuie sa se potriveasca perfect pe cadrul patului. Asadar, inainte de a merge la magazin sau de a comanda online, masoara-ti cu atentie cadrul de pat pentru a te asigura ca faci alegerea corecta.

De asemenea, este important ca salteaua sa fie cu cel putin 15 cm mai lunga decat inaltimea ta. In ceea ce priveste grosimea sau inaltimea saltelei, nu conteaza, dar ar trebui sa fii atent la materialul din care este realizata salteaua, stratul de confort si calitatea somierului in care este amplasata. Urmatoarele sunt dimensiunile saltelei in functie de destinatar: Sugar – 60 x 120 cm sau 70 x 140 cm; Copil peste 2 ani – 80 x 160 cm; Pentru adulti, pat de o persoana – 70 x 200 cm, 80 x 190 cm, 90 x 190 cm sau 100 x 190 cm; pentru adulti, in cazul patului dublu – 140 x 200 cm, 160 x 200 cm, 180 x 200 cm sau chiar 200 x 210 cm.

Pozitia de dormit

Cu totii suntem diferiti si dormim diferit. Cand cautati optiunile pentru cea mai buna saltea, trebuie sa luati in considerare pozitia principala de dormit pentru a vedea care saltea este cea mai buna pentru dvs.

Asa ca daca dormi pe spate, ai nevoie de o saltea care sa nu fie prea ferma, care sa nu apese pe umerii si pe partea inferioara a spatelui, dar nu atat de moale incat soldurile sa se scufunde. Prin urmare, veti avea nevoie de o saltea suficient de ferma, cum ar fi un hibrid sau cu arcuri.

Daca esti obisnuit sa dormi pe burta, vei avea nevoie de cel mai bun sprijin posibil, si este recomandat sa alegi o saltea care sa iti ofere un sprijin uniform. Alegeti o saltea ferma pentru a va asigura ca soldurile si umerii dumneavoastra raman aliniate in timp ce dormi.

Daca dormi pe o parte, fermitatea saltelei ar trebui sa fie medie, deoarece aceasta pozitie asigura mai multa flexibilitate in timpul somnului. Prin urmare, veti avea nevoie de o saltea din spuma suficient de moale pentru a se potrivi formei corpului dumneavoastra.

Fermitate

Fiecare are felul lui de a dormi: unii dintre noi prefera sa doarma pe un pat mai moale dupa o zi obositoare, in timp ce altii prefera o saltea mai ferma; unii dintre noi dormim pe o parte, in timp ce altii sunt obisnuiti sa se intinda pe spate sau culcat. Prin urmare, alegerea unei saltele este un act subiectiv, influentat de nevoi, preferinte, confort personal, tipare de somn, greutate si multe altele.

  • Fermitate scazuta – Daca va place sa dormi pe o parte, o saltea moale cu multe straturi de spuma cu memorie este o alegere buna. In aceasta pozitie de dormit, greutatea se sprijina pe umeri. Ei bine, saltelele cu memorie nu fac altceva decat sa sustina aceasta parte a corpului si sa elibereze presiunea asupra zonei umerilor.
  • Fermitate medie – Avand in vedere ca nu este nici prea ferma, nici prea moale, aceasta saltea din spuma este solutia recomandata daca dormi in toate pozitiile.
  • Fermitate ridicata – Daca dormi in primul rand pe spate sau pe burta, atunci o saltea mai ferma (cum ar fi un model cu coaja de cocos) este alegerea potrivita.

Temperatura pe care doriti sa o mentina

Unele saltele vor absorbi caldura corpului, ceea ce va duce la scaderea temperaturii suprafetei, ceea ce nu este propice pentru un somn de inalta calitate. Cele mai bune pernute de dormit sunt cu doua fete, una din lana pentru anotimpurile mai reci si una din bumbac pentru anotimpurile mai calde.

Somiera

Baza sau suportul saltelei pe care este asezata salteaua afecteaza foarte mult si starea de confort/disconfort in timpul somnului. Tocmai de aceea in cazul lui calitatea pariului este buna. Indiferent daca preferati un cadru de pat din lemn sau metal, acesta trebuie sa fie de inalta calitate, durabil si sa permita aerului sa circule in interiorul saltelei.

Protectie saltea

O protectie de saltea este un accesoriu pe care ti-l recomandam sa il achizitionezi impreuna cu salteaua ta. Foarte igienic si usor de intretinut, protejeaza foarte eficient salteaua de transpiratie, murdarie si praf. Este doar putin mai groasa decat un cearsaf, mult mai usor de indepartat decat o husa de pilota, se poate spala la masina ca orice lenjerie de pat si este gata de folosit din nou dupa cateva ore.

In schimb, indepartarea husei de pe saltea necesita mai mult timp si efort, chiar si cu fermoar. Atunci exista sansa sa nu incapa in masina de spalat rufe sau, daca o face, sa o deterioreze. Pe langa aceste neplaceri minore, husa protejeaza miezul saltelei si imbunatateste confortul. Poti alege dintre modele simple sau matlasate, de preferat realizate din materiale naturale care sunt prietenoase cu corpul tau si permit circulatia aerului. Sau puteti alege o husa din material sintetic – este mai accesibila, absoarbe eficient umezeala din corp si este mai durabila decat husele din bumbac sau lana. Deci, in acest sens, alegerea este si a ta. Indiferent de decizia pe care ai lua-o, tine cont de faptul ca accesoriul vine cu fermoar astfel incat sa il poti scoate si steriliza cu usurinta in orice moment.

Nu in ultimul rand, daca doriti sa alegeti cea mai buna saltea, va recomandam sa va concentrati pe cele care beneficiaza si de tratament impotriva acarienilor, parazitilor, bacteriilor, mucegaiului si caracteristicilor speciale (cum ar fi protectia impotriva incendiilor sau prezenta ventilatiei) Sistemul pe partea laterala a produsului este conceput pentru a asigura o ventilatie adecvata si pentru a elimina mirosurile neplacute.

Tipuri de saltele

Acum ca ai gasit toate criteriile de care sa iei in considerare atunci cand alegi cea mai buna saltea de dormit, inca nu ai descoperit ce tipuri si modele de saltele iti sunt disponibile. Trebuie sa stiti ca exista doua dintre cele mai populare pernute de dormit, fiecare cu propriile caracteristici.

Saltea cu arcuri

Saltelele cu arcuri actuale au multe avantaje: pot sustine o greutate mare (recomandata pentru cei care au o greutate peste medie), nu se deformeaza usor, asigura circulatia naturala a aerului, sunt confortabile, durabile, au design imbunatatit si sunt accesibile. Pentru fabricarea acestora se folosesc mai multe tipuri de arcuri, dintre care cele mai frecvente sunt cele clasice de tip Bonnell, precum si „arcuri de buzunar” mai stabile, cu arcuri separate si multe puncte de sprijin.

In plus, saltelele cu arcuri necesita un strat de confort, care in cele mai multe cazuri este din spuma poliuretanica (straturile de confort pot contine si: fibre de cocos, par de cal, par de camila, iarba de mare, puf/pene etc.). Avand in vedere toate aceste avantaje, trebuie sa te gandesti deja la cea mai buna saltea cu arcuri pentru dormitorul tau!

Saltea fara arcuri

Saltelele fara arcuri pot fi realizate din mai multe tipuri de spuma: elastica, super elastica sau de inalta densitate, cum ar fi spuma cu memorie si latex, pentru stratul de confort. Produsele din aceasta categorie variaza foarte mult in functie de numarul de straturi de spuma, densitatea straturilor, calitatea spumei utilizate, fermitate. Deci, daca va ganditi sa cumparati un astfel de model, luati in considerare aceste caracteristici.

Cea mai populara si populara saltea de acest tip este salteaua din spuma cu memorie. Spuma cu memorie este un material revolutionar care isi muleaza forma atunci cand intra in contact cu temperatura corpului, eliminand punctele de presiune de pe corp, relaxand muschii si mentinand o buna circulatie a sangelui. Actualii producatori de saltele, in colaborare cu diferiti specialisti (ortopedie, alergologi), dezvolta constant noi modele care raspund cel mai bine nevoilor de confort si preocuparilor de sanatate ale utilizatorilor contemporani. In portofoliul lor veti gasi o gama larga de saltele de ultima generatie: cu arcuri, fara arcuri sau hibrizi (combinand mai multe elemente – spuma cu memorie, arcuri si/sau latex)

Cum sa alegi cea mai buna saltea, potrivita nevoilor tale

Vrei sa descoperi cea mai buna saltea (cu sau fara arcuri) si sa gasesti raspunsul la intrebarea „Ce saltea sa aleg?” Tinand cont de criteriile de mai sus, precum si de cele mai populare tipuri de salturi de dormit, iata recomandarile noastre pentru un somn cat mai confortabil!

Citeste si despre: Cum alegi salteaua potrivita

Saltea ortopedica, una dintre cele mai bune saltele

Saltelele ortopedice, cunoscute sub numele de saltele cu fermitate mare, sunt cele mai ferme si sunt ideale pentru cei care prefera sa doarma pe spate sau pe burta. Chiar daca pe piata exista multe modele de saltele, medicii vor recomanda intotdeauna saltele ortopedice. Sunt apreciate datorita sustinerii corpului si a pozitiei corecte pe care o asigura coloanei vertebrale. O saltea ortopedica absoarbe presiunea pe care corpul nostru o exercita pe intreaga sa suprafata.

Saltea hipoalergenica

Saltelele hipoalergenice sunt fabricate din latex, spuma cu memorie sau alte materiale antialergice. O saltea din spuma cu memorie sau din latex este una dintre cele mai comune alegeri pentru persoanele cu astm bronsic sau diverse alergii, deoarece compozitia sa densa nu permite bacteriilor sa prospere. Desigur, nu ai nevoie doar de o saltea hipoalergenica, ai nevoie si de un mediu curat, garantat de asternuturi hipoalergenice.

Saltea din latex

Saltelele din latex sunt grozave pentru persoanele cu dureri de coloana, deoarece asigura o postura corecta in timpul somnului. Latexul durabil si natural permite saltelei sa respire, asigura o buna circulatie a aerului si mentine mediul uscat. In plus, structura materialului raspunde eficient la presiunea exercitata de corpul nostru, oferind confort maxim si transformand aceste saltele in cele mai bune saltele de dormit, mai ales in combinatie cu textilele potrivite!

Saltea din fibre de bambus

Atingerea placuta a fibrei de bambus asigura confort maxim in timpul somnului, motiv pentru care saltelele din fibra de bambus sunt una dintre cele mai bune. Realizata din fire cu ingrediente naturale, salteaua din fibra de bambus garanteaza prospetime permanenta si este antialergica.

Speram ca acest ghid ti-a oferit toate informatiile de care ai nevoie pentru a alege cea mai buna saltea pentru dormitorul tau. Am acoperit topul celor mai bune saltele de dormit pentru tine, asa ca tot ce a mai ramas este sa compari beneficiile produselor recomandate si sa cumperi pe cea care corespunde cel mai bine nevoilor tale!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post Cauti o oferta variata pentru design interior si pentru decorarea gradinii?
cazare Next post Cum să alegi o cazare perfectă pentru vacanța de vis