Read Time:1 Minute, 36 Second

Vezi ce parcuri poti vizita in Londra

0 0

Daca sunteti in Londra si prindeti o zi cu soare, merita sa o dedicati unei plimbari prelungite prin parcurile ei. Eu am fost in martie, cand e inca frig, dar am prins o zi insorita. Dupa o scurta incursiune in zona Westminster, am luat in drum o cafea dintr-un Starbucks de vis-a-vis de noul Scotland Yard si am intrat, pe la mijloc, in parcul Saint James. Am remarcat imediat veveritele prietenoase, care veneau curioase catre copii care intindeau manutele catre ele, chiar daca nu aveau nuci sa le dea. Vizitatorii se relaxau atat pe bancile de pe langa alei, cat si intinsi, relaxati, pe iarba. Pe langa canalul central, o multime de pasari. Strabatand parcul, spre palatul Buckingam, am nimerit si intr-o zona cu aranjamente florale elaborate, si cu pomi infloriti.

 

Dupa o sesiune de fotografii obligatorie in fata palatului Buckingam (am remarcat si un domn din Africa, imbracat in costum, foarte ingrijit, care avea fotograful sau personal, caruia ii cerea sa ii faca zeci de poze cu toate statuile sau cu grilajul gardului palatului). De aici am trecut in parcul Green, pe langa zidul palatului Buckingam, trecand apoi spre monumentul Wellington, de unde am intrat in Hyde Park.

Acesta cred ca este cel mai mare dintre toate cele trei parcuri, fost domeniu de vanatoare al regelui; acum e locul ideal pentru o plimbare lunga pe jos, intr-o zi cu soare, dar si, cu aleile sale largi, pistele de ciclism si circuitele pentru echitatie, un loc ideal pentru sport in aer liber.  La intrarea in parc e un stand Barclay’s, ubicuul serviciu de inchiriere de biciclete din capitala Regatului Unit asa ca oricine, daca doreste, poate sa faca o tura prin parc.

Am continuat pe alei spre coltul oratorilor; din pacate, am fost intr-o sambata, si oratorii se exprima numai duminica; de altfel, zona era in refacere, si de aceea ingradita.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post Kerkira (Corfu)
Next post Nucile pentru dulceață sunt numai bune de cules