Cele mai usoare si gustoase preparate le puteti face foarte rapid cu ajutorul unei tavi pentru cuptor.
La cuptor puteti face un adevarat festin, un meniu complet nemaitrebuind sa utilizati aragazul deloc.
Aroma felurilor de mancare preparate in cuptor au un alt gust decat cele rapide facute pe aragaz.
Oricum este necesar sa aveti in bucatarie cateva seturi oale ieftine, nefiind necesar sa cheltuiti in plus daca preferati sa utilizati mai des cuptorul.
Va prezint un meniu complet realizat exclusiv in cuptor cu ajutorul tavilor speciale:
Friptura la cuptor
Fie ca vorbim de carne de porc sau pui, acest fel va fi mereu apreciat de familia dumneavoastra. Acesta reteta este una dintre cele mai simple, putand pune intr-o tava incapatoare toate legumele ( cartofi, morcovi, ceapa etc ), iar deasupra un pui intreg.
Asezonate bine toate, cu sare, piper si boia iute, mirosul lor va aduna toata familia, asteptand cu nerabdare sa se infrupte.
Pandispan cu visine
Cu ajutorul unei tavi cu pereti detasabili, fie ca este aceasta rotunda sau dreptunghiulara, puteti face prajitura copilariei dumneavoastra: Pandispanul cu visine. Bineinteles, puteti pregati cu orice fructe aveti, putand adauga chiar si cateva cuburi de ciocolata inainte sau rasa la final.
Ingrediente:
- 4 oua;
- 100 g zahar;
- 25 ml ulei;
- 125 g faina;
- esente ( lamaie si sau vanilie );
- zahar vanilat;
- putina sare;
- visine fara samburi aproximativ 300- 400 g.
Se bat bine albusurile cu zaharul pana se formeaza o spuma densa. Se adauga treptat cate un galbenus, zaharul vanilat, esentele si sarea. La final adaugati si uleiul, iar compozitia este gata. Tapetati tava pentru a nu se lipi si turnati compozitia. Presarati visinile si bagati la cuptor pentru 25 min la 180 grade (cuptorul preincalzit).
Chec aperitiv
Checul traditional este foarte apreciat de multa lume, fiind un desert usor de facut si rapid. Putem spune ca este o alternativa la cozonac, avand un gust aproape a fel. Dar ce ar fi sa putem face la fel de repede si un aperitiv tip chec.
Va voi detalia o reteta de neuitat, pentru ca toti sa se linga pe degete dupa ce vor degusta acest preparat.
Pentru inceput veti avea nevoie de urmatoarele:
- masline;
- cascaval / branza;
- carne / mezel / carnati;
- gogosar (poate fi si proaspat, cat si murat);
- 150 g faina;
- 6 oua;
- 4 linguri de ulei;
- o lingurita cu varf de praf de copt.
Ingredientele din umplutura le puteti schimba in functie de preferinte sau de ce aveti in frigider. Este asemenea unei pizze care si aceasta a fost inventata folosind orice aveau gospodinele, punandu-le pe o foaie de aluat bagata la cuptor.
Aluatul se face la fel ca in cazul checului traditional, se bat ouale pana se formeaza o spuma si se adauga treptat faina. Ingredientele se vor amesteca manual folosind o spatula, dupa care veti putea turna compozitia in forma pregatita. Tava pentru copt poate fi si cea de cozonac, pe care o folositi in mod obisnuit.
Dupa aproximativ 25 de min la 180 grade puteti testa cu scobitoarea daca este gata. Fiecare cuptor functioneaza diferit, de aceea si un timp precis este greu de estimat.
Este bine sa il faceti dimineata pentru a avea timp sa se raceasca, el fiind servit rece chiar de la frigider, pentru a se taia mai bine si a avea un gust deosebit.
Dupa cum puteti observa puteti realiza cu trei tavi diferite, trei preparate pentru un festin complet de la aperitiv, la fel principal, pana la desert. Daca aveti loc in cuptor, le puteti baga in acelasi timp, masa fiind gata intr-o ora cu putin efort si atentie din partea dumneavoastra.
Average Rating