Read Time:3 Minute, 3 Second

Ps4 vs Xbox One

0 0

Daca ar fi sa facem o comparatie sincera intre PS4 vs Xbox One, am incepe in primul rand cu numarul de bucati vandute in anul 2017. De departe PlayStation 4 s-a vandut intr-un numar aproape dublu, in comparatie cu rivalul sau direct Xbox One. Cu toate astea, se poate spune ca cifrele vanzarilor devin ipotetice, in momentul in care incepem sa le calculam in fiecare regiune si tara in parte. Asa cum a fost dintotdeauna, tarile diferite au avut preferinte diferite.

Piata jocurilor si a consolelor este controlata in totalitate de cei de la SONY, cu ale lor PlayStation-uri si de cei de la Microsoft cu Xbox. Cele mai noi modele ale celor doua companii sunt Playstation 4, model lansat in Romania destul de recent, si Xbox One, o consola care este de ceva vreme pe piata autohtona. Cum ambele console sunt extrem de interesante si atrag o multime de jucatori ai lumii pentru petrecerea unui numar mare de ore in fata lor, trebuie sa ne dam seama care este cea mai buna. Ambele nu sunt o solutie, deoarece costa si costa destul de mult, asadar, trebuie sa luam o decizie.

Care dintre cele doua console arata mai bine?

Da, nu este un punct care sa conteze atat de mult, insa s-ar putea sa te intereseze o consola care sa se incadreze cat mai bine in camera ta. Atat PS4 cat si Xbox One sunt negre, lucioase si arata bine. Sony PS4 are avantajul de a putea fi pus in picioare, ceea ce ii creste mobilitatea si flexibilitatea. Putem spune ca este 1-0 pentru PS4, mai ales ca este si ceva mai subtire, deci conform tendintelor, mai elegant. PS4 cantareste 2.75 kg, iar Xbox 3.56 kg. Pana la urma insa, aspectul este unul dintre cele mai neimportante lucruri la care trebuie sa te uiti, fiind lucruri mult mai importante, cum ar fi interiorul consolelor.

Specificatii PS4 vs specificatii Xbox One?

In ceea ce priveste specificatiile, putem spune ca sunt asemanatoare. Ambele console vin echipate cu procesoare pe 8 nuclee, ba chiar descoperim ca ambele au acelasi procesor. Diferenta este ca Xbox One are o frecventa de 1.75 Ghz, in detrimentul celor 1.6 Ghz ai celor de la PS4. Memoria Ram este de 8 Gb, iar aici se vede o diferenta. PS4 dispune de DDR5 in timp ce Xbox de DDR3.

Cum imaginea este cea mai importanta, procesoarele grafice trebuie sa uimeasca. Acestea sunt bune si pot permite rularea unui numar considerabil de jocuri. Se pare insa ca PS4 are placa video mai puternica, aceasta consola fiind cea care reuseste sa se comporte mai bine in teste. In plus, la XBOX one te poti bucura doar de 90% din placa video, deoarece 10% este un procent destinat Kinect. Asadar, la imagine castiga detasat PS4.

Care dintre cele doua console are controllere mai bune?

Toate ca toate, insa controllerele trebuie sa se ridice la asteptarile pe care le avem. Daca vorbim de ergonomie, controllerul de la XBOX este mult mai bun, fiind ceva mai aerisit si folosind baterii AA. La PS4 vei descoperi six-axis, un speaker, touchpad si o baterie integrata. De asemenea, PS4 are si o lumina care iti permite sa stii mereu unde se gaseste consola.
Daca doresti sa folosesti controllerele pe PC, controllerul de la XBOX este perfect pentru asta, in timp ce varianta PS4 necesita niste programe in plus instalate, care iti vor ocupa ceva din timpul pretios de joaca.

Castigatoarea? PS4 pare ceva mai fiabila decat XBOX, insa acest lucru poate sa fie putin subiectiv. Ambele console sunt foarte bune si ambele atrag atentia, asadar, ambele merita investitia.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post Laptop vs Desktop
Next post Tactici comune de link building. Merita sau nu?