Pleci cu masina in Dubrovnik ? Vezi tot ce trebuie sa stii…

Anul acesta am plecat in vacanta cu masina si am ales ca destinatie “DUBROVNIK”, un oras minunat din toate punctele de vedere. Nu, nu vreau sa-l laud, dar chiar este un oras curat, civilizat, un fel de Brasov la puterea a 10-a, cam asa se poate descrie Dubrovnik.

Drumul pana in Croatia: Bucuresti – Pitesti – Craiova – Calafat si am iesti pe la Vidin, acolo unde am ajuns in Bulgaria, urmand ca la cativa Km departare sa ajungem in Serbia la Zaicear. De acolo o intreaga poveste, un drum de parca nu se mai termina, am traversat Serbia si dupa am ajuns in Bosnia, acolo unde am crezut ca m-am intors in timp, numai masini vechi, nu vedeai nici macar Golf 2, iar eu eram cu seria 5 F10, va dati seama ca am crezut ca nu o sa mai ajung pana in Croatia, un drum superb, dar in acelasi timp foarte periculos.

Cred ca mai bine de 200 km am mers prin munti, nu trecea o masina la o ora, daca mi se strica masina, acolo ramaneam. Cum am spus, un drum superb, dar periculos din mai multe puncte de vedere:

– nu treceau masini
– nu aveai semnal la telefon
– mai dadeai intr-o localitate din 50 in 50 km
– in fiecare localitatea statea politia la panda (m-au amendat de viteza), era imposibil sa mergi cu 50 km/h in conditiile in care au un drum foarte bun.
– Nu prea gasesti peco, trebuie sa fii atent si sa alimentezi din timp ca altfel risti sa ramai fara combustibil.

Cand ajungi in Croatia se schimba totul, parca intri intr-o alta lume, alta civilizatie, preturi exagerate si drumuri superbe, un fel de Coasta de Azur, poate chiar si mai frumos.

Ne-am cazat la Hotel Cavtat, undeva la 20 de km de Dubrovnik, un hotel de 3 stele, superb (conditii de 5 stele in Romania), insa il recomand doar daca te vei duce in vacanta cu masina, altfel este prea departe de oras.

Daca ma intrebati pe mine daca m-as mai duce vreodata in Dubrovnik ?

Clar, NU! Nu cu masina, cu avionul oricand m-as mai intoarce in minunatul oras din Croatia.

Sunt riscurile prea mari sa te intorci fara masina traversand 2 tari care sunt departe de Europa (Bosnia si Serbia). Atasez cateva poze din Vacanta:

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *