Read Time:3 Minute, 42 Second

Locuri frumoase de vizitat in Romania!

0 0

De la peisaje extraordinare și până la orașe încărcate de istorie, țara noastră este un amalgam de locuri care trebuie vizitate măcar o dată în viață! Mai jos, vă prezint cateva locuri din România ce merita vizitate!

Delta Dunării

Dacă nu ați avut ocazia să ajungeți încă în acest loc extraordinar, considerat pe bună dreptate unul dintre cele mai frumoase locuri din România, poate ar fi bine să-l includeți în următoarele planuri de vacanță! Zona inca pastreaza un aer de salbaticie si liniste, care nu prea mai exista in ziua de astazi!

Rezervația Delta Dunării, are o suprafață de 5800 kmp și sunt inregistrate aici peste 5400 de specii de floră și faună și 30 de tipuri de ecosisteme. Numai speciile de pasari sunt in numar de 400! In plus, fotografii pot surprinde imagini extraordinare atat la apusul si rasaritul soarelui, cat si in timpul zilei.

Muntele Ceahlău

  Muntele Ceahlău este considerat de iubitorii de drumeții, unul dintre cele mai frumoase locuri din România. Situat pe teritoriul județului Neamț, cu o înălțime de 1907 m, este locul ideal pentru cei care iubesc muntele. Se poate urca pe mai multe drumuri, unele mai dificile, altele mai ușoare, pentru începători. Aerul proaspăt și tare de munte, pădurea, liniștea și cântecul păsărilor este tot ceea ce vă trebuie pentru a vă deconecta de la problemele cotidiene!

Când ajungeți sus, acolo vă așteaptă vestita cabană Dochia, recent modernizată, unde puteți să mâncați și să vă cazați peste noapte. Un mic secret: daca sunteti matinali, iesiti dis de dimineata pe terasa cabanei. Veți avea parte de un peisaj care vă taie răsuflarea, o mare de nori care vă învăluie, iar pământul nu se vede în zare. Veti avea sentimentul ca plutiti!

Lacul Roșu

  Un alt punct turistic de mare interes, este și Lacul Roșu, situat tot în județul Neamț. Acesta este faimos în special pentru drumul îngust pe care trebuie să-l traversați pentru a ajunge în mica stațiune turistică. Pe o distanță de câțiva kilometri buni, veți merge doar printre stânci impresionante, ale căror vârfuri nu veți reuși să le vedeți decât atunci când vă îndepărtați de ele.

De la plimbările pe lac, până la bunătățile culinare specifice mai mult zonei Ungariei, este o încântare să petreceți măcar o zi în acest loc superb! Lacul în sine este o incantare, si se pot vedea trunchiuri de copaci iesind din apa, pentru ca, demult, in locul lacului, a fost o padure.

Castelul Bran

Cine a trecut prin Brașov și nu și-a făcut timp să viziteze vestitul castel al lui Dracula, ar trebui să o facă cât mai repede.  De la curtea impresionantă, până la clădire în sine, este un loc încărcat de mister și de istorie! Nu aveți cum să nu mergeți prin castel și să nu vă simțiți pentru puțin timp, într-o altă epocă. Mobila și lucrurile bine conservate, dau un aer aparte, de vechi, care duc cu gândul la domnițe și prinți!

Este atât de cunoscut și admirat, încât faimoasa actriță și cântăreață latino, Natalia Oreiro, a filmat unul dintre videoclipurile sale, în interiorul pereților castelului.

Salina Turda

Salina Turda reprezintă astăzi unul dintre cele mai mari muzee a mineritului de sare si deține în prezent, după o investiție uriașă, săli de tratament, un amfiteatru, săli de sport dar și o roată ca cele din parcurile de distracții, de unde se poate admira peisajul de ansamblu.

La ultimul nivel, între pereții enormi de sare, a fost amenajat un lac pe care turiștii se pot plimba, în bărcuțe, iar dacă vi se face foame sau sete, sunt zone de mâncare, special amenajate pentru turiști. Este și un loc sănătos, unde puteți face aerosoli, lucru extrem de benefic pentru sănătate!

Orasul Cluj Napoca

 Vizitati macar 2-3 zile acest oras si cu siguranță nu veți regreta nimic! Centrul vechi este o încântare pentru amatorii de plimbări lungi, pe jos, clădirile-monument ale orașului sunt impresionante iar numeroasele localuri diferite ca stil și muzică, vor face deliciul amatorilor de distracție!

Anual, Clujul primește sute de mii de vizitatori iar festivalul Untold este unul dintre cele mai mari și mai uimitoare, din țara noastră. Orașul este promovat nu doar de români, ci și de străini, iar dj-ul olandez Armin Van Buuren revine cu drag an de an în cadrul festivalului, declarandu-se îndrăgostit de oras si de oameni! Are un vibe aparte care te face să vibrezi și să te umpli de energie pozitivă!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post Hoverboard-ul – un mijloc de transport alternativ!
Next post Batman va fi interpretat de actorul Robert Pattinson