Read Time:2 Minute, 13 Second

Local SEO – Optimizarea unui site ce ofera servicii pe plan local

0 0

Lansarea unei afaceri in mediul online poate fi o decizie destul de grea pentru antreprenori. Din fericire, orice afacere online poate beneficia de servicii de optimizare, care vor face din investitiile mici investitii ce vor avea un efect de lunga durata. Local SEO, sau procesul de optimizare al unui site ce ofera servicii si produse pe plan local, reprezinta cea mai buna metoda pentru ca acest tip de afaceri sa obtina clienti noi.

Ce este local SEO?

Local SEO se caracterizeaza printr-o serie de tehnici de optimizare aplicate unui site ce ofera servicii pe plan local, pentru ca acesta sa poata fi gasit cu usurinta pe internet de catre cei care locuiesc in apropiere.

De ce este local SEO important?

Studiile arata ca 82% dintre utilizatori cauta produse sau servicii aflate in apropierea lor folosind motoarele de cautare online. Prin urmare, o buna pozitionare in paginile cu rezultate te va ajuta sa obtii clienti noi.

Cum trebuie sa se desfasoare o campanie local SEO?

Pentru a pozitiona un astfel de site in topul rezultatelor, pe langa tehnicile SEO obisnuite, este nevoie si de aplicarea altor metode care vor ajuta motoarele de cautare sa inteleaga unde se desfasoara afacerea dvs.

In primul rand, este nevoie de o analiza a cuvintelor cheie adaptata regiunii in care afacerea activeaza. Se analizeaza cuvinte si fraze cheie lungi, folosite de utilizatori in cautarile de pe plan local.

In al doilea rand, site-ul care ofera servicii locale va trebui sa aiba un continut diferit fata de un site care ofera servicii extinse pe plan national. Un site local trebuie sa contina informatii despre taxele ce se aplica in regiunea respectiva sau despre locatiile unde se repara eventualele defectiuni ale produselor oferite spre vanzare. Aceste informatii nu vor fi utile doar motoarelor de cautare, ci vor ajuta si la transformarea simplilor vizitatori in clienti.

In al treilea rand, campania de link building se va concentra pe obtinerea de link-uri de la site-uri ce se adreseaza aceleiasi regiuni cu cea in care afacerea dvs. activeaza. In acest sens, se iau in calcul bloguri ale unor personalitati locale, site-uri ale unor afaceri din apropiere sau publicatii online ce ofera informatii repartizate pe regiuni geografice. Aceste link-uri nu trebuie sa fie de tip SPAM, ele trebuie sa vina in completarea articolelor scrise pe site-uri ca cele amintite mai sus!

Local SEO, etapa esentiala pentru dezvoltarea afacerilor mici

Detinatorii afacerilor mici, locale, nu-si pot permite campanii de promovare online costisitoare. Aceasta metoda de optimizare este mai putin costisitoare si este foarte eficienta. Campaniile local SEO fac posibila dezvoltarea micilor afaceri si extinderea lor pe plan national.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post Logitech G910 Orion Spark
Next post CONTACT