Despre Insulele Ionice

Este greu sa nu te indragostesti de insulele Ioniene, un arhipelag care se afla pe coasta de vest a partii continentale a Greciei si include Corfu, Paxi, Lefkada, Ithaki, Kefallonia si Zakyntos. Descoperirea acestor insule este o adevarata odisee. Frumusetea naturala il capteaza pe vizitator – marile dumbravi de maslini, frumoasele peisaje montane si apa Marii Ionice ofera ceva pentru aventurieri, cei avizi de cultura si pentru cei care vor doar sa stea la plaja.

Fiecare insula are o anume traditie, bucatarie si arhitectura – ramasitele influentelor fostelor forte invadatoare, ca venetienii, francezii si britanicii. Aceste influente se pot observa in orasul Corfu, unde poti vedea un meci de crichet pe Spianada, poti sa bei ceva sub arcadele pariziene si sa te plimbi pe aleile venetiene. In alte parti din insulele ioniene – in satele traditionale pescaresti si cele montane – te poti plimba prin pietele centrale umbrite de platani sau te poti relaxa la o taverna acoperita de vita de vie, imbiat de mireasma de iasomie. Exista si lucruri mai putin placute cum este dezvoltarea turismului care a invadat plajele, dar acestea pot fi evitate. Este usor sa te abati de la drum: poti gasi un golfulet izolat unde sa inoti, te poti plimba prin dumbravile de maslini sau poti gasi o cafenea traditionala (Kafenaio). Cei in cautarea unei aventuri culturale pot explora fortarete, biserici bizantine si situri homerice. Aventurierii pot face drumetii, merge cu bicicleta, face windsurf sau scufundari, si toata lumea poate privi pasarile sau practica golful.

Experienta culinara intregeste calatoria ioniana: specialitati proaspete si portii generoase servite cu o bucata mare de filoxenia (ospitalitate).

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *