De ce ai nevoie de filtre apa potabila
Read Time:2 Minute, 57 Second

De ce ai nevoie de filtre apa potabila

0 0

Toata lumea vrea sa bea apa curata. Daca doresti sa uiti de mirosul de clor, de nuanta maronie, de rugina si de multe alte impuritati, ai nevoie de filtre apa potabila. Poti alege exact produsul de care ai nevoie, chiar daca locuiesti intr-o metropola dens populata sau intr-o casa de la tara.

Statie filtrare apa potabila

Pentru a asigura o calitate acceptabila a apei pentru baut (si in unele regiuni nu este potrivita nici pentru irigare), se foloseste o statie filtrare apa potabila. Intrucat in ​​diferite zone apa contine diferite impuritati, instrumentele pentru purificarea sa pot diferi, iar statiile pentru filtrarea apei potabile, sunt impartite in mai multe subspecii. Conform metodei, o statie filtrare apa potabila poate fi:

  • Chimica: apa este tratata cu reactivi, cum ar fi ozonul sau clorul, pentru a neutraliza impuritatile anorganice. Astfel, compusii cianuri, sulfatii, nitratii, fierul, manganul si alte substante pot fi indepartate.
  • Fizice sau mecanice: in acest caz, apa este de obicei trecuta printr-un filtru sau membrana, care prinde particule straine, cum ar fi sarurile metalelor grele, suspensiile si bacteriile.
  • Fizico-chimice: cel mai des utilizate pentru tratarea apelor uzate in industrie si in statiile mari de tratare a apei.
  • Biologic: cu ajutorul microorganismelor speciale, compusii organici nocivi sunt distrusi aproape fara deseuri; aceasta metoda este utilizata in principal in tratarea apelor uzate.
  • Ultraviolet: utilizat pentru purificarea apei de microorganisme patogene, elimina majoritatea bacteriilor.

De ce ai nevoie de o baterie filtru apa?

Pentru sistemul de filtrare a apei de la domiciliu, ca si in cele industriale, de cele mai multe ori, ai nevoie de o baterie filtru apa. Dar este imposibil sa se stabileasca ce filtre sunt necesare intr-un anumit caz fara analiza apei la un laborator. Trebuie sa intelegi ce tip de poluare este prezenta in apa si ce cantitate, pentru a sti ce sistem de filtrare sa alegi. In caz contrar, se poate obtine un efect insuficient sau prea puternic. De exemplu, apa va pierde nu numai substantele daunatoare, ci si pe cele utile.

Cel mai bun filtru cu carbune activ

Un filtru ingrijit si convenabil, care nu numai ca face fata perfect indatoririlor sale, dar ocupa foarte putin spatiu sub chiuveta, este filtrul cu carbune activ. Purificarea complexa a apei de poluare include 4 etape si se realizeaza folosind patru cartuse speciale.

  • Primul pas este eliminarea impuritatilor insolubile, cum ar fi cantar, rugina, nisip. Cartusul le protejeaza pe celelalte de sarcini excesive si le creste resursele;
  • A doua etapa – purificarea de clor, impuritati organice, metale grele, cu ajutorul unui cartus de absorbtie cu granule de carbune activ si ioni de argint activ;
  • La a treia etapa, modulul functioneaza cu un amestec de zeolit ​​sintetic si carbon activat. Apa este purificata cu ioni de fier si mangan dizolvati in ea, iar argintul continut in umplutura impiedica dezvoltarea bacteriilor;
  • Procesul este finalizat de un bloc de carbon, cu carbune activ presat din coaja de nuca de cocos. In aceasta etapa, are loc filtrarea finala a apei, iar gustul si mirosul acesteia sunt imbunatatite.

Sistem de filtrarea a apei sub chiuveta

Cele mai eficiente dispozitive cu filtrare in mai multe etape, inclusiv dezinfectarea si purificarea apei, sunt sistemele de filtrare amplasate sub chiuveta. Cele mai avansate tipuri, sunt modelele cu osmoza inversa, a caror componenta cheie este o membrana semi-permeabila prin care trec doar moleculele de apa. Bacteriile, virusurile, metalele grele si alte impuritati daunatoare nu pot trece prin membrana. Gradul de purificare este atat de mare incat mineralizarea suplimentara este utilizata pentru a da calitate apei de baut.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post Baterie de laptop umflata
Next post Ziar Obiectiv, unul dintre cele mai bune ziare de ştiri din Argeş – Piteşti în 2021