Cum să dezvolți memoria la orice vârstă: exerciții, jocuri, sfaturi
Read Time:5 Minute, 15 Second

Cum să dezvolți memoria la orice vârstă: exerciții, jocuri, sfaturi

0 0

Memoria este baza lecturii, dezvoltării intelectuale și a calificărilor unei persoane. O amintire bună este necesară din copilărie până la bătrânețe profundă. Nu credeți dacă spun că trebuie să o antrenați până la 25 de ani și atunci nu are rost. Memoria se deteriorează fără hrănire practică constantă, deci trebuie să îmbunătățiți în permanență abilitatea.

Dezvoltarea memoriei la adulți și copii nu este fundamental diferită. Pentru a obține succesul, trebuie să petreceți timp pe câteva exerciții în fiecare zi, să vă bazați mai mult pe creierul dvs. în viața de zi cu zi (reduceți la minimum utilizarea notebook-urilor, gadgeturilor și altor ajutoare), să conduceți un stil de viață sănătos.

Cele mai bune 5 exerciții pentru stimularea memoriei

Antrenamentele de zi cu zi sunt un fundal bun pentru a vă îmbunătăți memorarea. Caracteristicile dezvoltării memoriei sunt de așa natură încât trebuie să vă îmbunătățiți constant. Fitness pentru creier – serviciul Braynapps oferă 5 exerciții simple, dar eficiente pentru dezvoltarea tuturor tipurilor de memorie:

1. Reproducerea a ceea ce s-a văzut

Un exercițiu bun de memorie vizuală implică privirea unui obiect timp de un minut (două minute). Atunci trebuie să închizi ochii și să-l prezinți în detaliu. Cu cât subiectul este mai simplu, cu atât sarcina va părea mai dificilă.

2. Memorarea poeziei

Un exercițiu de memorie auditivă care nu necesită antrenament sau resurse suplimentare. Aflați poezii și pasaje lungi din poezii. Abordați de fiecare dată dimensiuni mari de text.

3. Învățarea limbilor străine

Mulți oameni refuză să învețe o limbă din cauza memoriei slabe. Deși procesul de învățare în sine are un efect pozitiv asupra dezvoltării memoriei și a creierului, trebuie să studiați vocabularul, să înțelegeți trăsăturile gramaticale. Chiar și o jumătate de oră pe zi petrecută învățând o nouă limbă va avea un efect pozitiv asupra abilităților de memorare.

4. Amintirile zilei.

Exercițiul se poate face în scris sau oral. Seara, înainte de culcare, reluați toate evenimentele petrecute în timpul zilei. Amintiți-vă cele mai mici detalii: dialogurile textuale, hainele interlocutorilor, culoarea mașinilor vecine din parcare și așa mai departe.

5. Aritmetica

Calculele mentale sunt una dintre cele mai eficiente metode pentru dezvoltarea memoriei. Nu trebuie să începeți prin înmulțirea numerelor din șase cifre; ar trebui să complicați treptat sarcina. Dar chiar și în cel mai simplu exemplu, este necesară păstrarea mentală a numerelor în cap. Este suficient să alocați 10-15 minute pe zi pentru ca exercițiile fizice să observe rezultatele într-o lună.

Jocuri de memorie

Creierul acceptă învățarea cel mai bine atunci când i se adaugă un interes real. Acest lucru se aplică nu numai copiilor, ci și adulților. Braynapps oferă jocuri de memorie dovedite pe teren. Se folosesc doar acele simulatoare, a căror eficacitate a fost dovedită prin teste.

Cele mai populare două platforme de jocuri pentru dezvoltarea inteligenței și a memoriei sunt:

Matrici de memorie

Esența jocului: în fața ta este un câmp pe care celulele sunt pictate în ordine aleatorie; după câteva secunde, câmpul este golit, iar sarcina dvs. este să indicați corect unde erau amplasate pătratele umplute.

Acoperire numerică

În fața jucătorului apare o secvență de numere, care apoi dispare. Sarcina jucătorului este de a reproduce corect secvența folosind tastatura sau mouse-ul.

Avantajul jocurilor Braynapps este adaptarea constantă la abilitățile jucătorului. Dați mai multe răspunsuri corecte la rând? Jocul devine mai greu. Te înșeli? Reveniți la un nivel mai simplu.

Pentru a dezvolta eficient memoria, este suficient să petreceți 15-20 de minute zilnic. Rezultatul va fi vizibil vizibil, deoarece punctele din jocuri vor crește constant.

Cum să înveți să memorezi

Toată lumea a dat peste o situație în care informațiile necesare zboară din cap în cel mai nepotrivit moment. Situația clasică: mergi la un magazin alimentar, iar când intri în el, uiți ce să cumperi. Pentru a evita astfel de probleme, trebuie să utilizați o tehnică simplă pentru dezvoltarea memoriei: creați o serie asociativă pentru fiecare bucată de date de care trebuie să vă amintiți. Va fi posibil să uitați astfel de informații numai atunci când toate legăturile asociative sunt rupte.

Exerciții pentru dezvoltarea memoriei și a gândirii asociative:

– face lanțuri. Alegeți orice cuvânt și continuați matricea asociativă. Puteți face acest lucru ad infinitum. Încercați să acționați intuitiv, dar nu complet standard. Cu cât abordarea este mai originală, cu atât va fi mai greu să uiți rândul.

– căutați asociații neobișnuite. Luați două cuvinte sau, mai bine zis, rugați pe cineva să scrie perechi de cuvinte care nu au nicio legătură una cu cealaltă (la prima vedere). Vino cu o asociație unificatoare pentru fiecare pereche.

– 0Comunică. Exercițiul, ca și cel precedent, necesită cuvinte rupte în perechi. Abia acum, pentru fiecare pereche, trebuie să alegeți cât mai multe asociații care s-ar potrivi fiecărui cuvânt separat.

Nu-mi amintesc informațiile din manual? Nu puteți asimila noile cunoștințe necesare pentru a vă îmbunătăți calificările? Nu asociațiile vor ajuta aici, ci hărțile mentale. Această tehnică bine cunoscută pentru dezvoltarea memoriei și structurarea datelor vă va permite să păstrați în cap cantități mari de informații. Algoritmul pentru implementarea acestuia este următorul:

– citiți informațiile;
– luați o foaie de hârtie și un pix;
– scrieți ideea principală a subiectului în centru (puteți începe chiar cu titlul manualului);
– folosiți săgeți pentru a nota întrebările discutate în subiect;
– treceți la detaliile mai fine ale paragrafului, ramificând conturul în lateral.

Sfaturi utile pentru îmbunătățirea memoriei

Recomandările pentru viața de zi cu zi vor ajuta la obținerea succesului în formarea memoriei. Capacitatea umană de a memora depinde în mare măsură de starea generală a corpului, prin urmare, întăriți exercițiile pentru dezvoltarea memoriei cu următoarele obiceiuri:

1. Refuzați activitățile dăunătoare: fumatul, consumul de alcool, consumul excesiv etc.

2. Faceți o plimbare în aer curat. Oxigenează-ți creierul și odihnește-te în același timp.

3. Condu un stil de viață activ. Inactivitatea fizică ne ucide inteligența, motiv pentru care sportul este important.

4. Dormi suficient. O persoană are nevoie de 7-8 ore de somn pe zi. Privarea de somn afectează negativ fiecare sistem al corpului.

5. Mănâncă bine. Lipsa micronutrienților, un exces de carbohidrați, foamete sau supraalimentare – toți factorii împiedică creierul să lucreze la maxim.

Memoria poate fi afectată în perioadele stresante ale vieții, oboseala cronică și problemele generale de sănătate. Nicio cantitate de metode de dezvoltare a memoriei nu vă va ajuta dacă corpul dumneavoastră este bolnav.

Mult noroc dezvoltându-ți memoria!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post Cum să devii o persoană interesantă pentru cei din jur în 3 pași simpli!
Next post Cum să ieși singur din depresie fără psihoterapeuți și droguri?