Ce poţi vizita în Călimănești – Căciulata pentru o vacanţă completă
Read Time:2 Minute, 39 Second

Ce poţi vizita în Călimănești – Căciulata pentru o vacanţă completă

0 0

Atunci când ne gândim la un concediu în Călimănești – Căciulata, automat asociem termenul cu odihna. Însă, știm bine că realitatea este alta. Nimeni nu merge totuși în concediu ca să stea doar în cameră, ci mereu căutăm locuri noi pe care să le vizităm sau experiențe diferite. Astfel, dacă plănuiești să îți cauți cazare în Călimănești – Căciulata, ți-am pregătit câteva obiective turistice îți vor completa sejurul:

Aqua Park Cozia din Călimănești – Căciulata

Dacă dorești să te bucuri de piscina sau jacuzzi, ori ai un copil care adoră toboganele, atunci Aqua Park Cozia este alegerea potrivită pentru tine! Vestea bună este că nu ești condiționat de anotimp, Aqua Park-ul fiind deschis pe tot parcursul anului. În incinta acestuia găsești atât bazine interioare, cât și exterioare, umplute cu apă termală. În plus, programul de luni până duminică iți permite să te bucuri de Aqua Park oricând dorești!

Cascada Lotrișor

Ascunsă în mijlocul naturii, cascada Lotrișor este un unicat în România, fiind prima cascadă care trece printr-un tunel lung de 20 de metri înainte de cădere. Totodată, ea este artificială, fiind făcută între 1970-1971, când a fost refăcut drumul forestier, iar pârâul a fost deviat printr-un tunel săpat în stâncă.

Dacă ai cazare în Călimănești – Căciulata și ești dornic de aventură, poți ajunge la cascadă pe drumul forestier de pe  DN 7 spre Sibiu, la aproximativ 7 kilometri de Călimănești-Căciulata. Traseul poate fi parcurs atât cu mașina, cât și pe jos, întrucât ai de mers 2 kilometri.

Mănăstirea Cozia

La doar 3 km de cazarea din Călimănești – Căciulata, poți vizita Mănăstirea Cozia, una dintre cele mai cunoscute mănăstiri de pe plaiurile mioritice. Vestita ctitorie a domnitorului Mircea cel Bătrân a fost restaurată de mai multe ori de-a lungul timpului, fiind una dintre cele mai complexe ansambluri mânăstirești păstrate în Oltenia.

Accesul către Mănăstire se face direct din DN7, unde se găsesc locuri de parcare pe ambele părți.  Ținuta trebuie să fie una decentă în cadrul vizitei. Acolo poți vedea muzeul, unde sunt expuse tipărituri vechi, monede și obiecte de cult. Totodată, în pronaosul Mănăstirii se găsesc mormintele lui Mircea cel Bătrân și mamei lui Mihai Viteazu, monaha Teofana.

Masivul Cozia

Dacă sunteți pasionați de traseele montane, atunci o aventură pe Masivul Cozia este perfect pentru voi! Munții vă vor încânta cu priveliștea mirifică pe care o au de oferit, iar dacă ai nevoie să te convingi, aruncă o privire pe imaginile postate pe Google. Există posibilitatea parcurgerii mai multor trasee, în funcție de preferințe.

Înainte de a porni la pas, ai grijă să fii bine echipat, întrucât traseele nu sunt scurte. Optează pentru o încălțăminte adecvată și pleacă în grupuri. Informează-te cu privire la fiecare traseu și nivelul de dificultate, pentru a nu întâmpina probleme. În rest, bucură-te de peisajele de poveste în călătoria către Vârful Cozia.

Acestea au fost doar câteva dintre obiectivele turistice pe care ți le recomandăm. Indiferent de alegerea făcută, după o zi plină de distracție, te așteptăm la cabanele cu ciubăr de la LakeView Villas pentru a-ți reîncărca bateriile!

Unde ne găseşti?
Sat Băbuiești, comuna Dăești, Judeţul Vâlcea
Pentru o experiență inedită, poți face o rezervare telefonică: 0748372812

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Gura Humorului Previous post Ce poti vizita intr-un weekend in Gura Humorului?
Motocoasă Rotakt Next post Motocoasă Rotakt cu bară de cosire