Baterie de laptop umflata
Read Time:2 Minute, 16 Second

Baterie de laptop umflata

0 0

Problema poate sa inceapa subtil, cum ar fi faptul ca bateria nu mai sta perfect in locasul sau sau laptopul nu mai sta bine pe birou, De asemenea, poate sa fie ceva mai evident decat atat: bateria se poate deforma si in cel mai rau caz observi ca se scurge ceva din ea. In acest caz, ai de a face cu o baterie litiu-ion umflata. Defectiunea este una serioasa.

De ce se umfla bateriile de laptop?

Exista o serie de motive pentru care o baterie laptop (https://www.onlaptop.ro/componente/baterii-laptop/baterie-laptop-dell) litiu-ion se poate umfla. Cea mai frecventa cauza este o supraincalzire a bateriei, care provoaca o reactie chimica intre electrozi si electrolit, ceea ce duce la eliberarea de caldura si gaze care se extind in interiorul bateriei, determinand umflarea carcasei sau chiar deschiderea bateriei. Umflarea poate sa apara, de asemenea, dintr-o acumulare slaba a celulelor, in cazul bateriilor de proasta calitate. Deteriorarea mecanica a bateriei, cum ar fi lovirea unei suprafete dure si protejarea carcasei, poate duce cu siguranta la umflare. In cele din urma, bateriile litiu ion se pot umfla ca urmare a unei descarcari profunde a celulelor. De obicei bateriie litiu-ion au circuite care impiedica acest lucru (sistem de gestionare a baterie sau BMS).

In orice caz, indiferent de motiv, ceea ce se intampla in interiorul bateriei este este faptul ca exista prea mult curent in interioru unei anumite celule a bateriei. Exista limite stricte pentru cantitatea de curent care pote fi pusa intr-o celula cu litiu-ion. In timpul incarcarii normale, nu vei vedea niciodata un litiu mecanic, instabil. Dar in timpul supraincarcarii, litiu se acumuleaza mai repede decat se poate disipa. Rezultatul este ca placile metalice de litiu se ridica pe anod. In acelasi timp, catodul devine un agend oxidant si isi pierde stabilitatea.

Acest proces produce o cantitate mare de caldura, care la randul sau incalzeste gazele din interiorul bateriei, ceea ce duce la extinderea sa. Bateriile litiu ion nu sunt proiectate pentru a fi ventilate si astfel, carcasa bateriei se extinde din cauza gazelor, distorsionand aspectul. Cu alte cuvinte, bateria se umfla.

Pentru ca aceste probleme de proiectare sunt bine intelese in acest moment, designerii si producatorii de baterii construiesc baterii avand in vedere aceasta reactie. Noile modele sunt proiectate sa reziste la o cantitate mare de expansiune, iar circuitele sunt aproape invariabil incluse in controlerele de baterii pentru a regla incarcarea bateriei si pentru a opri alimentarea in cazul in care sunt detectate conditii nesigure. Totusi, nicio garantie nu este eficienta 100% si este posibil sa ai probleme cu o baterie umflata pe laptop, in ciuda tututor precautiilor. Daca intampini aceasta problema, vino la onlaptop.ro.

Happy
Happy
50 %
Sad
Sad
50 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post Costurile reale de intretinere ale unui BMW F10
Next post De ce ai nevoie de filtre apa potabila