Indicele de masa corporala
Read Time:1 Minute, 43 Second

Indicele de masa corporala

0 0

Indicele de masa corporala reprezinta un indicator statistic al unei persoane, fiind determinat de proportia dintre inaltime si greutate. A fost inventat intre anii 1830 si 1850 de catre belgianul Adolphe Quetelet.

In prezent indicele de masa corporala (IMC) reprezinta un mijloc important prin care ne putem afla starea de sanatate. Este bine cunoscut faptul ca grasimea corporala in exces este un semn de deteriorare al organismului.

Mai mult, tesutul adipos nu este o masa statica, neutra, ci este alimentat constant cu substante nutritive, fiind strabatut de vase de sange. Astfel, o cantitate importanta de substante hranesc masa grasa in loc sa ajunga la creier. Nu-i de mirare ca persoanele supraponderale acuza pierderea rapida a energiei. Iata inca un motiv pentru care trebuie sa eliminam kilogramele in plus si sa ne mentinem greutatea in limite normale.

Cum se calculeaza indicele de masa corporala?

Simplu. Se imparte greutatea corpului, exprimata in KG la patratul inaltimii exprimat in metri (ex. 1,75).

FORMULA DE CALCUL: IMC = m / (h2)

Rezultatul obtinut este demn de luat in seama deoarece, asa cum am spus, iti indica starea de sanatate, iar ciferele nu mint. Iata care pot fi variantele rezultatului obtinut in urma calcului.

  • sub 18,5 – subponderal
  • intre 18,5 si 24,9 – greutate normala
  • intre 25 si 29,9 – supraponderal
  • intre 30 si 34,9 – obezitate clasa I
  • intre 35 si 39,9 – obezitate clasa II
  • peste 40 – obezitate morbida

In concluzie, trebuie sa avem IMC situat intre 18,5 si 24,9 pentru a fi totul in regula. Totusi exista posibilitate ca unele persoane ce au mai multa masa musculara (sau sportivii de performanta) sa aibe un indice de masa corporala putin mai ridicat decat 24,9 . Este in regula deoarece masa musculara reprezinta un procent important al greutatii corporale (38-54 % la barbati si 28-39 % la femei).

In cazul in care nu te incadrezi in limitele normale, o alimentatie echilibrata, fara prea multe calorii si exercitiile fizice facute de 3-4 ori pe saptamana ar trebui sa rezolve problema. Totul depinde insa de tine!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
100 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post Pretul Samsung Galaxy Note 8 este semnificativ mai mic dupa aparitia lui Note 9
Next post Advertoriale seo: Trucuri DIY ca sa economisesti bani cu optimizarea siteului