10 avantaje ale link-urilor contextuale

0 0

Link building-ul contextual este procesul prin care se include in interiorul unui articol un link relevant cu continutul acestuia. Google si alte motoare de cautare urmaresc aceste link-uri si le folosesc ca si factor de pozitionare in paginile cu rezultate. Site-urile ce contin articole cu link-uri contextuale sau site-urile catre care duc aceste link-uri vor ocupa o pozitie mai buna decat site-urile care nu contin legaturi de acest tip. Cuvintele cheie prin care se face legatura trebuie sa fie insotite de un continut relevant, care sa nu lase impresia de SPAM. Cele mai importante link-uri contextuale pe care un site le poate oferi sunt acele link-uri care conduc spre un site cu continut asemanator, din aceiasi nisa cu a site-ului pe care se publica articolul.

Tipul link-urilor contextuale

Cand scriem un articol si folosim link-uri contextuale, facem legatura ori cu un site extern, ori cu o pagina interna a site-ului pe care scriem articolul. Aceste link-uri contextuale se numesc externe, respectiv interne. Cateva exemple de legaturi interne sunt cuvintele scrise cu culoare albastra din interiorul acestui articol.

10 avantaje ale link-urilor contextuale

  1. Un link contextual il va ajuta pe cititor sa obtina mai multe informatii legate de subiectul despre care se vorbeste in articol.
  2. Cititorul va deveni un vizitator constant al site-ului, deoarece acesta va fi multumit de informatiile complete gasite pe site.
  3. Folosirea de link-uri contextuale relevante te va ajuta sa capeti increderea vizitatorilor
  4. Administratorii site-urilor spre care se face legatura vor stii despre existenta site-ului tau.
  5.  Administratorii site-urilor spre care se face legatura vor fi tentati sa sa iti ofere, la randul lor, backlink-uri contextuale valoroase.
  6. Site-ul tau fi indexat mai repede de motoarele de cautare si reputatia acestuia va creste.
  7. Acest tip te legaturi contribuie la pozitionare in paginile cu rezultate.
  8. Ajuta la cresterea pagerank-ului.
  9. Ajuta la cresterea numarului de vizitatori.
  10. Mai multi vizitatori = mai multi clienti.

Catre ce site-uri vor conduce link-urile contextuale?

Link-urile contextuale vor conduce doar catre site-uri ce au un continut ce va oferi mai multe informatii legate de subiectul despre care se vorbeste in articol. Aceste site-uri pot fi gasite cu ajutorul unui motor de cautare. De asemenea, este bine ca site-urile spre care se face legatura sa aiba un numar mare de vizitatori si o reputatie mare.

Cine beneficiaza de aceste link-uri?

Link-urile contextuale sunt de tip win-win. Ele sunt benefice atat pentru site-ul pe care se publica articolul care contine legaturile, cat si pentru site-ul spre care conduce link-ul contextual. Evident, din punct de vedere SEO, site-ul spre care conduce link-ul este beneficiarul principal, deoarece acesta primeste backlink-uri contextuale, foarte valoroase pentru o pozitionare mai buna in paginile cu rezultate.

Recomand sa nu se faca abuz de astfel de backlink-uri. In ultima perioada, Google stie foarte bine sa faca diferenta intre legaturile naturale si cele de tip SPAM. Pentru a obtine backlink-uri valoroase, noi scriem articole cu un continut bogat, care ii va tenta pe alti administratori de website-uri sa faca link-uri catre acestea.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post Cat dureaza o campanie SEO?
Next post Logitech G910 Orion Spark